Over Ons

Architectenbureau Quemas staat borg voor unieke architectuur en interieurontwerpen voor een breed scala van klanten: zowel particuliere woningen, kantoren en winkelinrichting als horeca, industriebouw en sociale huisvesting. Net als de grotere projecten krijgen ook de kleinste verbouwingen onze volle aandacht.
Naast projecten die we van A tot Z opvolgen, maken we al evenzeer werk van kleinere opdrachten: ontwerp van meubilair op maat, opmaak van een verlichtingsplan, een kleurstudie voor schilder- of behangwerken of begeleiding bij gordijnkeuze.

Ons Team

Ons Kantoor

Langs het visserijdok op de Oosteroever van Oostende renoveerden we een oude ijsfabriek tot een eigentijds kantoor waar we als hecht en complementair team onze beleidslijnen bewaken:

Hoe we te werk gaan:

  1. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek luisteren we naar uw persoonlijke wensen en het programma dat u voor ogen hebt. Wellicht verruimen we uw blik door fundamentele vragen: waarom? waarom niet? Op basis van dit gesprek maken we een offerte op voor het ereloon van de (interieur)architect.
  2. Na uw akkoord volgt eventueel de opmeting van uw bestaand goed of winnen we informatie in over uw bouwperceel. We maken een voorontwerp (plannen, aanzichten en 3D-beelden) en verfijnen in samenspraak met u tot volledige tevredenheid.
  3. Een definitief ontwerp wordt opgemaakt inclusief meetstaat, prijsramingen en detailtekeningen. We stellen materiaalkeuzes voor en informeren u over hun kwaliteit, levensduur en prijs. Daarna maken we het dossier op voor de aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning en versturen een prijsvraag naar verschillende aannemers (ook naar die van uw keuze).
  4. Van zodra de uitvoeringsfase is aangevat volgen we de werken op en staan we in voor kwaliteits- en budgetbewaking. Via regelmatige werfbezoeken en –vergaderingen coördineren we het volledige bouwproces.
  5. We zien alle rekeningen na en begeleiden de voorlopige en definitieve oplevering.